ÉS NADAL
Dic 23 2015

POR LLUIS MESA I REIG, CRONISTA OFICIAL D’ESTIVELLA (VALENCIA)

9788424629687

Sempre arriba el dia de nadal i ens pilla desprevinguts. TanTs dies s’han passat anunciant-lo que al remat no recordem que arriba de veritat. Hi ha un signe que ens avisa: el sorteig de la loteria del 22 de desembre ens avisa; i més enguany que s’ha deturat a Canet d’en Berenguer.

Hi ha moltes maneres de reconéixer que som al nadal: envoltar-nos de riqueses, acostar-nos al bon menjar i gastar sense mesura. Però està bé que signifique alguna cosa més. Independentment dels nostres principis religiosos, és sinònim de naixement del Sol i per tant un bon motiu per renovar les nostres vides. És també moment per a compartir com es feia des de la cultura romana i tindre temps per a la solidaritat.

Des del Camp de Morvedre podem barrejar eixos valors i donar-li un contingut especial. Esta bé acostar-nos als diferents projectes solidaris. Estem envoltats per nombroses i treballadores ONG que tenen un calendari ple d’activitats. Confiem en les seues propostes i intentem formar-ne part. És també una bona oportunitat per mostrar la nostra solidaritat amb el patrimoni i aquelles iniciatives que estan en marxa o que necessiten estar-ho. Podem recordar i acostar-nos fins a la fonda de Barraix, l’església de Benicalaf o l’Alt Forn. Tots són projectes que comencen a recuperar-se o eclipsar-se però si la ciutadania no mostra el seu interés i en fa seu el seguiment el treball de les entitats públiques de segur no arribarà. Moltes són les actituds i les tasques que es poden desenrotllar estes festes per sentir millor el nadal i fer-ho a la comarca No obstant això,: podríem esmentar-ne una que les sintetitza: sentir-nos més part de la comarca i fer que així ho demostren els ajuntaments, entitats i partits polítics del Camp de Morvedre. Siguem solidaris uns amb els altres. Comencem a compartir servicis, realitats socials i esforços col·lectius. L’intent valdrà la pena.

En definitiva, estem en nadal. Aprofitem per sentir-lo. Donem sentit al nostre entorn i a la nostra comarca. Podem viure’l també al camp de Morvedre.

BON NADAL lectors i lectores, sobretot per a aquells que en algun moment al llarg de l’ant s’han acostat a estes 25 línies i un paper.

Fuente: http://www.elperiodicodeaqui.com/

Add your Comment

Calendario

octubre 2024
L M X J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Archivos

UN PORTAL QUE CONTINÚA ABIERTO A TODO EL MUNDO