POR GABRIEL PIERAS SALOM, CRONISTA OFICIAL DE INCA (MALLORCA- ISLAS BALEARES)
Dibujo del caricaturista «Bonastre» publicado en el semanario «Foch y Fum», no 115 el 11 de marzo de 1933. El «Barbó», seudónimo de la toma inquerosa in fraganti en el cementerio inca, Llorenç Beltrán Salvà, fue el corresponsal y tuvo gran afecto en C.E. Constància e hizo algunas crónicas bien documentadas.
También fue muy afectado por los toros y además de la izquierda, era un asunto anticlerical. Horas antes de ser baleado, 19 de julio de 1937, dicta voluntad frente al notario Luis Pascual y Ruiz. Deja una sonrisa de tres peesetas al rector Francisco Rayó Brunet, al ex Miquel Llinàs y al Rvt. P. Pere Joan Cerdà, en la escuela, un ciri de peseta.
Dibuix del dibuixant “Bonastre” que sortí al setmanari “Foch y Fum”, nº 115 de dia 11 de març de 1933. El “Barbó”, pseudònim de l’inquer afusellat per roig al cementeri d’Inca, Llorenç Beltran Salvà, era el corresponsal i tenia un afecte molt gran al C.E. Constància i realitzava unes ben documentades cròniques. També era molt afectat de toros i a més d’esquerrà, era un aferrissat anticlerical. Hores abans de ser afusellat, dia 19 de juliol de 1937, dictà testament davant el notari Luis Pascual y Ruiz. Deixà un ciri de tres pessetes al rector Francisco Rayó Brunet, al prevere Miquel Llinàs i al Rvt. P. Pere Joan Cerdà, a l’escolà, un ciri d’una peseta.
FUENTE: https://www.facebook.com/gabriel.pierassalom.3