FALLERES I CABRES

POR LLUIS MESA I REIG, CRONISTA OFICIAL D’ESTIVELLA (VALENCIA)

4158b858-1db4-4076-80da-a78723d0b9fb_x365

La figura de la Fallera Major té poca relació amb les cabres. El títol de hui, per tant, pot semblar un insult o una comparança desencertada. Però ve a compte que estos dies, en els quals s’han nomenat les noves Falleres Majors de València, un articulista de la “Meseta”, Fernando Población, ha fet una columna poc correcta on es comparava el significat de la cabra per a la Legió Espanyola i el que suposa per al món faller la Fallera Major. Així que és una bona setmana per a reflexionar al voltant de l’elecció d’esta figura i del que se n’opina fora del territori valencià.

L’elecció d’este càrrec crea molts comentaris i emocions en el món faller. Ara que ha acabat el procés, està bé que en el si del món de les falles se’n faça balanç. Cal vore si tot ha estat positiu o es pot millorar alguna cosa. La realitat és que el nombre de candidates és excessiu per a un jurat. Cal interrogar-se també si sempre els presidents de les comissions falleres són els més preparats dins de les seues falles per a ser jurat.

Però el problema no està hui en el fet de superar-se cada any en l’organització de l’elecció de falleres, si no en la imatge que pot causar a voltes la festa per a determinades persones des de fora de València. El primer que cal dir és que s’ha de ser respectuós amb el que s’opine i pensar que tot es pot analitzar des de visions diferents. Però eixe respecte és el que cal demanar no sols als fallers i a les falleres sinó també al qui des de fora n’escriu. S’ha de pensar que comparar la Fallera Major amb un animal, per molt ben vist que estiga per a la Legió, genera un malestar innnecesari en el món festiu. L’articulista no ha estat encertat ni rigorós. El millor que podria fer és disculpar-se i reconéixer que no va tindre un bon dia en escriure l’article. Tanmateix, malgrat eixe episodi, cal dir que esta ha sigut un gran setmana. Sempre ho és cada any aquella que es dedica al nomenament de noves falleres. Així que les manifestacions irrespectuoses no poden acabar amb la il·lusió que es desperta per a Raquel i Clara Maria. Enhorabona perquè el 2017 vos està esperant per a disfrutar-lo amb les vostres Corts.

Fuente: https://lasnoticiasdejaviermesareigcom.com/

Sin Comentarios.

Responder

Mensaje